Tarroja ja etikettejä joka lähtöön: Pullojen etiketeistä lattiatarroihin

Kuten tulosteet, myös tarrat ovat olennainen osa viestintää.

Tarroja ja etikettejä tarvitaan kaikenlaiseen:

  • Tuotteisiin sisältöetikettejä ja sulkijatarroja
  • Paketin päälle osoite- ja logotarroja
  • Pulloihin etikettitarroja, jotka eivät näy läpi
  • Lattioihin ja seinille opastetarroja sekä kielto- ja varoitustarroja

Eikä siinä varmasti ollut kaikki, mihin niitä voidaan käyttää!

Meillä Sokkelissa toteutetaan tarroja ja etikettejä moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin, ja tässä kirjoituksessa esittelemme erityisesti kyseistä tuoteryhmää. Tuoreimpia toteuttamiamme tuotteita esittelemme myös aktiivisesti sosiaalisen median kanavillamme Instagramissa ja Facebookissa – kannattaa muuten ottaa meidät seurantaan, niin pysyt parhaiten ajan tasalla uusimmista käänteistä!

Tarra-aineistosi, esim. yrityksesi logo, voi olla suunnittelijan tekemä tulostusvalmis pdf- tai vektoritiedosto mutta aineistoksi käy varsin monenkirjava materiaali. Siispä rohkeasti kysymään, jos tarrat tai etiketit kiinnostavat!

Neuvomme kaikissa aineistoon liittyvissä kysymyksissä, jotta pääset alkuun!

Leikkaamme tarrat haluamaasi muotoon, ja siinä vain mielikuvitus on rajana! Valmiit tarrat saat arkeilla tai erillisinä tarroina yksittäin kukin tarra erillisellä pohjallaan (kiss cut) tai tarran muotoon leikattuina (die cut). Haluatko omat, ainutlaatuiset tarrasi erilaisiin muotoihin leikattuina tarra-arkilla? Onnistuu! Autamme tarvittaessa aineistosi viimeistelyssä tuotantovalmiiksi.

Voit käyttää valmiita muotoonleikkuumallejamme, tai tehdä aineiston itse käyttämällä apuna aineisto-ohjettamme muotoonleikkuulle. Kun aineisto on tehty hyvin, myös muotoon leikkuun jäljestä saa hienon.

Tässä muutamia esimerkkejä erilaisista tarroista, etiketeistä ja niiden painomateriaaleista!

Paperitarrat, kuten kuvan käsidesitarrat, ovat materiaaliltaan edullisia tuottaa ja siten myös edullisia käyttää.

Paperitarroille voi keksiä loputtomasti käyttökohteita mutta erityisesti niitä käytetään logotarroina tai tuote-etiketteinä erilaisissa pakkauksissa. Olet varmasti nähnyt niitä ravintoloiden take away -annosten päällä tai verkkokauppatuotteiden paketeissa. Pienillä tarroilla voi ilmaista monia lisätietoja tuotteista, kuten ”vege”, ”fisu” ja ”XL” tai ”tähtituote”. Paperitarroja voi hyvin käyttää myös toimitustarrana, jollei täysi säänkestävyys ole tarpeen.

Etikettitarrat, eli tuotetietojen listaamiseen käytettävät tarrat, voivat olla paperia tai synteettistä materiaalia käyttökohteen mukaan. Kosmetiikkapulloihin, -putkiloihin ja lasipurkkeihin – siis kaikkeen, missä tarvitaan erityisen kestävää tarraa – materiaalina käytetään synteettisiä, säänkestäviä erikoismateriaaleja. Ne kestävät vettä, öljyä, rasvaa, likaa ja kulutusta. Etikettitarroja tarvitaan myytäviin tuotteisiin kertomaan tuotteen sisällöstä ja ohjeistamaan sen käyttöä.

Käyttöohjetarrat voidaan kiinnittää joko pakkaukseen tai suoraan tuotteeseen. Tarroilla ja etiketeillä yksilöit muutoin samanlaiset pakkaukset uniikin sisällön mukaisiksi.

Erilaisilla laminoinneilla ja erityisillä tulostusmateriaaleilla tarroihin saadaan vielä lisää ominaisuuksia tai tehosteita.

Esimerkiksi lattiatarrojen laminoinnilla estetään liukastumisia ja lisätään tarrojen kulutuksenkestävyyttä kovissa olosuhteissa.

Tarramateriaaleja on valtavasti tarjolla!

On mattaa ja kiiltävää, ohutta ja paksua, valkoista ja läpinäkyvää tarraa. Tarrojen liimatkin ovat erilaisia käyttökohteen mukaisesti. Joskus tarrat pitää pystyä irrottamaan helposti ja silloin käytetään tarramateriaalia heikolla liimalla, mutta yleensä liima on enemmän tai vähemmän pysyvä.

Staattinen kalvo toimii kuten tarra. Se on liimaton tarravaihtoehto, joka tarttuu staattisen varauksen avulla lähes kaikille puhtaille sileille pinnoille, kuten lasi, kaakeli, peili, lakattu puupinta ja ruostumaton teräs.

Staattisia tarroja käytetäänkin yleisesti myymälöissä ja liiketiloissa, joissa halutaan helposti vaihdella tiedotteita ja mainosmateriaaleja sileillä pinnoilla, kuten myymälän kylmäaltaat ja jääkaapin ovet, ikkunat ja ovet. Liimattomana ne on helppo irroittaa, eivätkä ne jätä pintaan jälkeä ja ne soveltuvat siten herkillekin pinnoille.

Jos tarvitset suunnitteluapua tarroillesi, niin autamme mielellämme!

Mikäli sinulla on jo oma suunnittelija niin hän voi myös olla meihin yhteydessä niin saat tarrat ja muutkin tarvitsemasi painotuotteet yrityksesi ilmeen mukaisina.

Minkälaisia tarroja sinä tarvitset?

Kerro se meille!

Kyselyt ja tilaukset osoitteeseen sokkeli@sokkeli.fi tai soita 09 6844860