Historia

Oiva Hytti perusti Sokkeli Oy:n vuonna 1953 yhdessä liikekumppaninsa kanssa Helsinkiin Eerikinkadulle. Aluksi toiminta keskittyi rakentamiseen, mutta pian kysynnän ja tarpeen myötä piirustusten kopioinnista ja jakelusta tuli yhtiön ydintoimintaa.

Eerinkinkadulta Sokkeli muutti jo 1960 viereiselle Kalevankadulle, josta onkin muodostunut eräänlainen ”kotikatu”.
Nykyisiin Malminkatu 30:n toimitiloihin muutimme alkuvuodesta 2024.

2000-luvun Sokkeli on kulkenut pitkän matkan. Analogisesta ammoniakin huuruisesta sinikopioajasta siirryttiin 90-luvun lama-aikana hetkessä digitaaliseen tulostusmaailmaan. Lähettien tarve väheni nopeasti kun aineistot alkoivat saapua sähköisesti. Piirustuksia kuitenkin edelleen tarvittiin työmailla, mutta nyt suunnitelmien valmistumisen jälkeen kuvien kuului olla napin painalluksesta perillä. Kautta aikojen alaan kuulunut nopeatempoinen työrytmi muuttui entistä hektisemmäksi.

Digitaalisen maailman nopeassa kehityksessä paperisten piirustustulosteiden tarve pikkuhiljaa väheni, mutta tarve muille tulostus- ja painotuotteille tuotteille sekä palveluille kasvoi. Vuosituhannen vaihtumisen jälkeisinä vuosina Sokkelin toiminta vähitellen monipuolistui erilaisilla digipainopalveluilla ja sähköisillä palveluilla.

Olemme perinteinen perheyhtiö, jonka osakkeet ja hallinto ovat perheen omistuksessa. Emme kuulu mihinkään kopioalan ketjuun tai konserniin. Pystymme tekemään päätöksemme itsenäisesti ja joustamaan asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

 sokkeli-historia-1953
Oiva Hytti vaimonsa kanssa vuonna 1953 Eerikinkadulla.