Historian havinaa

Vuodet vierivät ja tekniikka sen kun jatkaa kehitystään. Mekin pyrimme pysymään aina ajan hermoilla niin uusimpien innovaatioiden, tuotetyyppien, koneiden kuin osaamisenkin saralla. Vuosikymmenten vankka kokemuskaan ei kannattele yritystä pitkälle, jos sillä ei ole kykyä oppia uutta. Uusien, hyvien ja hyödyllisten menetelmien omaksuminen on tärkeää.

Mutta toisaalta on myös hyvä muistaa, ettei muutosta kannata tehdä vain muutoksen vuoksi. Jos jokin asia toimii, ei sitä tarvitse väkisin korvata uudella.

vanha-paperileikkuri

Hyvä esimerkki tästä on kuvassakin näkyvä Sokkelin vanha paperileikkuri. Nykyään leikkureita on monenlaisia, niin sähköisiä kuin manuaalisia. Mutta vielä vuosikymmenien jälkeenkään tämän leikkurin parasta ennen -päivämäärä ei ole mennyt umpeen.

Vastaavasti sähkökatkon koittaessa meidän vanha vaaka hoitaa työnsä aivan yhtä täydellisesti, kuin nykyaikainen sähköinen kirjevaaka.

Kun tietää, millaista tällä alalla työskentely on ollut aiemmin, pystyy parhaiten arvostamaan niin alan kokemusta kuin sen kehitystä. Uskomme myös, että alan historian ja kehityksen ymmärtävästä perspektiivistä tehdään parhaat päätökset – oli kyse sitten isoista linjoista firman tulevaisuuden suhteen, tai asiakkaiden palvelusta tavallisessa arjessa.